ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN PLANEET MINI

De algemene voorwaarden voor webshop “Planeet mini” van maatschap Planeet mini.
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle transacties die online met Planeet mini worden afgesloten. Gelieve deze zorgvuldig te lezen voor u een bestelling plaatst. Alle overeenkomsten zijn onderworpen aan en worden geïnterpreteerd in overeenstemming met het Belgische recht. Alle geschillen tussen ons worden uitsluitend door de Belgische rechtbanken beslecht. 
Door gebruik te maken van deze webshop stemt u in met onze algemene voorwaarden. Wij hebben het recht onze algemene voorwaarden te wijzigen.

Met “wij” of “ons/onze” wordt steeds verwezen naar Planeet mini. Met “de klant” wordt verwezen naar de persoon/personen die bij deze maatschap goederen aankopen.

Bedrijfsgegevens

Maatschap Planeet mini
Hoofdzetel:     Gulden-Peerdenstraat 10, 8310 Assebroek, België
Molleree 5A, 8020 Hertsberge, België
E-mailadres: hallo@planeetmini.be
www.planeetmini.be
Ingeschreven in Kruispuntbank der ondernemingen (KBO) met ondernemingsnummer: 0758.871.085


Betalingen

Alle prijzen worden vermeld in euro. Als kleine onderneming zijn wij niet onderhevig aan de Belgische BTW-wetgeving.


De op de verkoopovereenkomst toepasselijke prijs is de prijs die van kracht is op het moment van de geregistreerde bestelling en zoals die op dat ogenblik op de website is aangegeven. De prijs slaat uitsluitend op artikelen zoals het woordelijk wordt omschreven op onze site. De bijhorende foto’s zijn informatief en kunnen elementen bevatten die niet bij de artikelen horen en niet inbegrepen zijn in de prijs. De weergave van kleuren van producten is onder meer afhankelijk van de instellingen van de monitor van de bezoeker. Afgebeelde kleuren kunnen bijgevolg afwijken van de werkelijke kleur van een product. Wanneer de klant specifieke vragen heeft over maten, kleur, e.d. wordt verzocht om vooraf contact op te nemen via mail op hallo@planeetmini.be

Indien door een fout of vergissing een verkeerde prijs vermeld stond bij een product, hebben wij het recht deze prijs aan te passen. Indien u hierdoor wenst af te zien van uw aankoop, storten wij het foutieve bedrag terug op uw rekening.

Vervoers- of transportkosten worden apart aangerekend en zijn steeds ten koste van de koper, tenzij het aankoopbedrag van de producten hoger ligt dan 79 euro (binnen België).  

Om een product aan te kopen via onze site dient dit eerst toegevoegd te worden aan het winkelmandje. Daarna kan u uw contactgegevens en facturatiegegevens invoeren en ons de nodige gegevens ter betaling van de producten geven. Bij aanvaarding van de overzichtspagina is de aankoop definitief. Na aankoop ontvangt u van ons een bevestigingsmail met ontvangst van uw bestelling, bestelnummer en detail van uw aankoop. Deze bevestiging van ontvangst betekent niet dat uw bestelling is geaccepteerd. De acceptatie van uw bestelling en het afsluiten van het verkoopcontract vindt pas plaats indien en van zodra de bestelde producten naar u zijn verzonden. Ook na verzending van de producten behouden wij ons het recht voor uw bestelling te annuleren zolang u de bestelde producten nog niet hebt ontvangen.


Wij aanvaarden betalingen via online transacties. Alle transacties met krediet- en debetkaarten zijn onderworpen aan validatiecontroles en goedkeuring door de uitgever van de kaart. Wij aanvaarden Bancontact, VISA, Mastercard, IDEAL en PayPal als betalingsopties.


Indien de uitgever van de kaart weigert in te stemmen met uw betaling, kunnen wij niet verantwoordelijk gesteld worden voor vertragingen bij de levering en/of niet-levering van de bestelling. Bestellingen zonder geldige betaling worden niet aanvaard of verwerkt.

Levering

Bestelde producten worden zo snel mogelijk geleverd overeenkomstig uw gevraagde leveringswijze. De levering gebeurd door Bpost. Tenzij anders overeengekomen of uitdrukkelijk anders bepaald, worden de producten geleverd binnen de 30 dagen na ontvangst van de bestelling.
Vervoers- of transportkosten worden apart aangerekend en zijn steeds ten koste van de koper. Bij een aankoopbedrag van minder dan 79 euro rekenen wij een transportkost aan van 5,50 euro bij verzending binnen België. Bij een aankoopbedrag van gelijk aan of meer dan 79 euro is de verzending gratis in België. Een detail van deze prijzen kan gevonden worden bij “shipping”. Afhalen in Assebroek of Hertsberge is ook mogelijk.

Alle goederen worden geleverd onder voorbehoud van hun beschikbaarheid. Indien we niet in staat zijn uw producten binnen de drie dagen te versturen, brengen we u hiervan op de hoogte en vermelden een verwachte leveringsdatum. 


Indien de door ons geleverde producten tijdens het transport werden beschadigd, niet overeenstemmen met de artikelen die op de leveringsbon vermeld staan of niet overeenkomen met de artikelen die u besteld had, gelieve dit te melden via mail aan Planeet mini (met bijhorende foto van de producten), en de producten naar ons terug te sturen binnen de 14 kalenderdagen na hun ontvangst. In dit geval nemen wij de kosten voor retour op onze rekening. U ontvangt van ons een retoursticker via mail.


Indien het artikel u niet bevalt en wenst terug te sturen dient u dit de maatschap te laten weten via mail en zelf in te staan voor de retourkosten.


Indien we een dergelijk bericht niet ontvangen hebben na 14 dagen wordt verondersteld dat de klant de producten heeft aanvaard.

We kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor laattijdige of niet-levering van de transporteur die de maatschap heeft aangesteld.

Shipping

 

 

Wij doen er alles aan om zo vlug mogelijk je pakket te verzenden. Wij versturen standaard onze bestellingen met Bpost.

 

Onze verzendingstarieven zijn:

  • Binnen België: 5,50 euro naar een thuisadres 

  • Naar Nederland: 8 euro

 

Deze verzendingskosten worden apart aangerekend en zijn ten koste van de koper. Wij versturen wel gratis vanaf 79 euro binnen België en gratis vanaf 100 euro naar Nederland!

 

Retour, omruilen en herroepingsrecht

Wij vinden het leuk dat u volledig tevreden bent over elke aankoop bij Planeet mini en streven ernaar u ten alle tjide uitstekende kwaliteit, vlotte service en open communicatie aan te bieden. 

Wanneer u de overzichtspagina na een aankoop hebt aanvaard, is uw aankoop definitief. Annulering is dan niet meer mogelijk, retourneren is wel mogelijk.
Wanneer u een artikel wenst terug te sturen, kan dit enkel indien dit gaat over collectie die u aangekocht hebt op onze site, of indien dit gaat over een volledig pakket (één van onze kadodozen). Eén artikel komende uit een kadodoos terugsturen of ruilen is niet mogelijk.

Indien u een artikel wenst terug te sturen omdat het beschadigd is, gelieve dan via mail contact op te nemen met Planeet mini (hallo@planeetmini.be), dit binnen de 14 kalenderdagen. In dit geval betalen wij de retourkosten en sturen we u een retoursticker via mail. We  storten het aankoopbedrag terug naar uw rekening binnen de 30 dagen na uw annuleringsbericht. Omruilen is niet mogelijk.
Indien u een artikel wenst terug te sturen omdat u besloten heeft het niet te houden, vragen wij dat uzelf de retourkosten op zich neemt. We storten het aankoopbedrag binnen de 30 dagen terug naar uw rekening van zodra wij de retourzending ontvangen hebben. Omruilen is niet mogelijk.
Alle goederen moeten in nieuwe, ongeopende en ongebruikte staat worden geretourneerd, met aankoopbewijs.


Retourneren kan naar één van de bovenstaande adressen van de hoofdzetel van de maatschap.


Reglementering inzake afstandsverkoop

Conform de reglementering inzake afstandsverkoop hebt u het recht om binnen de 14 kalenderdagen, te rekenen vanaf de dag na leveringsdatum, elke bestelling te annuleren die u via onze site hebt geplaatst, met het oog op terugbetaling. In geval van een kadodoos gelden de bovenstaande regels m.b.t. annulering. 
Annuleren kan op voorwaarde dat de producten ongebruikt, in nieuwe staat en ongeopend zijn. 
Om een artikel te annuleren en retourneren, kunt u ons een mail sturen. Wij houden rekening met de bovenstaand vermelde regels aangaande retours.

 

 

Vragen of klachten
Alle vragen, klachten of opmerkingen kunnen worden verstuurd via mail naar hallo@planeetmini.be. We stellen alles in het werk om uw klacht of opmerking zo vlug mogelijk te behandelen. U kan klachten en geschillen ook melden via het Europees ODR (Online Dispute Resolution) platform. De klant aanvaardt dat elektronische communicaties en back-ups als bewijsvoering kunnen dienen.

Indien een bepaling van deze voorwaarden ongeldig, onwettig of nietig wordt verklaard, zal dit op geen enkele wijze de geldigheid, wettigheid en toepasbaarheid van andere bepalingen aanpassen.